Skal du sælge dit hus eller finde en lejer til det, skal du have et gyldigt energimærke.
Det er ikke alene en fordel med en god energimærkning, når du skal sælge eller udleje. Det er lovpligtigt, og det har det været siden 2010.
For at få et energimærke på dit hus skal du have fat i en certificeret energikonsulent. Han eller hun gennemgår dit hus, måler det op og registrerer det. Når dit hus er blevet energimærket, vil du som ejer også få tilsendt en såkaldt energirapport. Energimærket har betydning for, hvor høj en pris du kan sælge dit hus til.
Vi vil nu se nærmere på, hvad energimærkning er for en størrelse, og hvad det vil sige at få et energimærke på dit hus.
Få vores 7 bedste råd til at indgå en aftale med en håndværker
Skalaen inden for energimærkning af huse går fra A-G.
Des tættere dit hus kommer på kategori A, des mere energivenligt er det, og der findes flere opdelinger inden for kategori A (A2020, A2015, A2010).
Energimærket giver dig et indblik i, hvor stort et energiforbrug huset kræver. Og i den medfølgende energirapport vil det også være angivet, hvor du kan sætte ind med energiforbedringer, hvis du gerne vil gøre dit hus endnu mere energirigtigt.
Når energikonsulenten vurderer dit hus, vil det primære fokus være på, hvor stort et varmetab der er i dit hus per kvadratmeter.
Energimærket viser dig, hvor energivenligt dit hus er.
Du kender sikkert også energimærket fra dine hårde hvidevarer. Din vaskemaskine og din opvaskemaskine er også udstyret med et energimærke, og selvom skalaen er en kende anderledes for hårde hvidevarer i forhold til huse og andre bygninger, så er princippet bag det samme.
Nemlig at du med et energimærke nemt kan se, hvor energivenligt huse eller hvidevarer er – og tage det med i betragtning, når du køber nyt.
Gratis og uforpligtende
Du får prisen med det samme
En god start på dit byggeprojekt
Håndværker.dk