Alt du skal vide om vedvarende energiformer
Læs mere om vedvarende energiformer m.m.
At varme din bolig op med olie, kul eller naturgas hører snart fortiden til.
Vi nærmer os 2050, hvor vi ifølge regeringen gerne skulle være i stand til at producere så meget vedvarende energi, at det ikke er nødvendigt at betale i dyre domme for hverken olie, kul eller gas. Det er billigere at gå over til grøn energi – og det er også meget bedre for miljøet.
Vil du gerne vide mere om, hvad der ligger i ordet vedvarende energi? Så læs med her i artiklen, hvor vi dykker ned i fremtidens CO2 neutrale energikilder.
Fælles for de vedvarende energiformer er, at de er CO2 neutrale. De udleder ikke CO2, og de er derfor ikke skadelige for miljøet.
Der er tale om naturlige energiformer, vi mennesker har fundet metoder til at udnytte, og som ikke er i fare for at slippe op, da de fortsætter med at vedligeholde sig selv.
Der findes overordnet set fire former for vedvarende energi:
Få vores 7 bedste råd til at indgå en aftale med en håndværker
Den energi, der bliver lagret i biomasse eller organisk stof, kaldes for bioenergi.
Biomassen kan bruges til at brænde, eller den kan laves til forskellige typer af brændsler som biogas, træpiller eller bioethanol. En af de helt klare fordele ved bioenergi er, at det kan lagres. Det kan hverken sol- eller vindenergi.
Bioenergi er i kraftig vækst i Danmark, og det udgør en stor andel af vores forbrug af vedvarende energi.
Vindmøller udnytter naturens vindenergi og omdanner det til strøm.
Det er en af de billigste måder at lave strøm på, og vindmøller kan monteres på både land og vand. Vindenergi er en udbredt form for vedvarende energi i Danmark, og der bliver hele tiden sat flere vindmøller op.
Solenergi kan bruges på flere måder.
I Danmark udnytter vi energien fra solen til både at producere strøm og varme. Med solceller kan vi producere strøm, og med solfangere kan vi varme bygninger op.
I undergrunden findes der varmt og saltholdigt vand, som indeholder geotermisk energi.
Varmen i vandet bruger vi som varmeforsyning til vores fjernvarmesystem flere steder i landet. Geotermisk energi bliver endnu kun brugt i et begrænset omfang.
Det er ikke billigt at fyre med hverken kul, olie eller naturgas. Og det er heller ikke godt for miljøet.
Anderledes ser det ud, når vi vender blikket mod fremtidens energikilder. De belaster ikke miljøet, da de er CO2 neutrale, og de koster heller ikke mange penge at udnytte.
Der vil altid være en startomkostning, når du går over til en ny energikilde og skal have installeret et nyt anlæg. Men derefter er det billigere at varme dit hjem op med bioenergi eller solvarme, og billigere at producere strøm ved hjælp af vindenergi eller solceller.
Faktisk er der på den lange bane mange penge at spare ved at gå over til fremtidens grønne og vedvarende energi.
Har du brug for rådgivning i forhold til at gå over til en ny energikilde? Så er du landet det helt rette sted. Med en række af klimahåndværkere i ryggen kan du hos os få den hjælp, du efterspørger.
Du er velkommen til at kontakte os på telefon 70 22 80 14.
Gratis og uforpligtende
Du får prisen med det samme
En god start på dit byggeprojekt
Håndværker.dk