Uddannelse
Det tager mellem 3 år og 9 mdr til 4 år og 3 mdr at blive uddannet teknisk isolatør. Disse år fordeles på et skoleforløb på en erhvervsskole og praktik i en virksomhed.
Autorisation
Det kræver ingen autorisation at arbejde som isolatør. En del producenter af isoleringsmaterialer tilbyder dog at isolatørerne kan blive autoriseret i at arbejde med deres produkter.
Brancheforeninger
De fleste isolatører er medlem af en brancheforening med en tilhørende garantiordning, der sikrer dig som kunde, hvis der er fejl og mangler ved det udførte arbejde.
Synes du, at din varmeregning er høj? Eller oplever du at der er steder i dit hus, hvor det trækker? Så er det nok en god ide at få tjekket om dit hus trænger til at blive isoleret eller efterisoleret. Ikke alene er der ofte gode penge at spare på varmeregningen ved at få isoleret, men du får også et bedre indeklima.
Der findes flere typer af isolering; loftisolering, hulmursisolering og krybekælderisolering. Fælles for dem alle er at de alle hjælper dit hus med at holde på varmen, så du kan spare penge på varmeregningen. Isolering er altså ofte en god investering, der relativt hurtigt tjener sig selv hjem. Ved alle tre isoleringsformer vil du ofte kunne mærke en forskel med det samme.
Typer af isolering
Isoleringsmaterialer
De mest almindelige og udbredte isoleringsmaterialer er:
Derudover findes der en række alternative isoleringsmaterialer til de ovennævnte traditionelle materialer. Halm, træfiber, hør og perlite kan nemlig også bruges til isolering og efterisolering. Hvert isoleringsmateriale har sine fordele og ulemper og nogle enkelte stiller meget specifikke krav til hus-konstruktionen. Overordnet har de fleste en rigtig god isoleringsevne og er miljøvenlige, men er som regel også mindre brandsikre. Da mange af dem er biologisk nedbrydelige, holder de desværre heller ikke lige så længe som traditionelle isoleringsmaterialer. Undersøg altid et alternativt isoleringsmateriale grundigt, og sørg for at få valid dokumentation for produktet f.eks. om det er kvalitetssikret, omfattet af garantiordninger og hvad er andres erfaringer.
Kan du selv isolere?
Om du selv kan isolere afhænger meget af hvilken isoleringsform det drejer sig om. Hvis der er tale om loftsisolering med måtter eller ruller, kan du godt kaste dig ud i at gøre det selv. Både isoleringsmåtter og ruller er forholdsvis nemme at arbejde med – du skal dog forvente at det kommer til at svine en del. Derudover, skal du skal være omhyggelig med, at der ikke kommer revner og huller, da effekten så vil reduceres. Vigtigst af alt er at du får tjekket om dampspærren er i orden inden du går i gang. Hvis ikke, så skal den skiftes.
Du kan også vælge at få en professionel håndværker til lægge måtterne eller rullerne. Du skal typisk have fat i en tømrermester eller en virksomhed med speciale i at isolere. Ved at vælge en fagmand kan du spare tid, og du sikrer dig, at arbejdet bliver udført korrekt og efter gældende regler.
Hvis du vælger at få indblæst løst isolering, skal du have et isoleringsfirma til det. Det er en relativ enkel opgave for dem, fordi de har maskinerne til det. Er der tale om hulmursisolering, så skal du også have fat i en fagmand.
Garanti giver tryghed
Mange af de håndværkere der isolerer, om så det er tømrere eller deciderede isoleringsfirmaer, er med i en brancheforening med en tilhørende garantiordning. Garantiordningen er din sikkerhed som kunde, hvis der er fejl eller sjusk ved isoleringsarbejdet, og du og håndværkeren ikke kan løse det indbyrdes. I det tilfælde kan sagen indbringes for et ankenævn. Garantiordningen træder i kraft, hvis du får medhold i sagen men håndværkeren ikke efterlever den kendelse der er afsagt.
En af de mest udbredte garantiordninger blandt danske håndværkere er Dansk Håndværks Håndværkergaranti, som du kan læse mere om her.
Du får svar indenfor kort til
Vi kvalitetssikrer opgavens detaljer
Gratis og uforpligtende
Boligejernes anbefalinger
Mødegaranti og ordregaranti
Bliv din regions bedst anbefalet håndværker
Gratis markedsføring
Håndværker.dk