Isolering af ydervægge – Sådan gør du
Læs også om indblæsning af isolering m.m.
Det er relativt besværligt at isolere ydervæggene – og det er heller ikke altid, at en isolering af ydervæggen er nødvendig. Men det kan være en god ting at gøre, hvis du har en massiv ydervæg, hvor det ikke er muligt at få lavet en hulmursisolering.
Isolering af ydervægge kræver stor omtanke, da der ellers med tiden kan opstå mange fugtproblemer i huset såsom skimmelsvamp. Det er derfor altid af stor vigtighed, at der bliver monteret en dampspærre, som sidder på den varme side af isoleringen. Den er med til at forhindre, at der kan komme fugt ind i konstruktionen.
Det er desuden værd at huske på, at det ofte ikke er nødvendigt at foretage indvendig isolering af ydervæggene over hele huset. Du kan med fordel vælge kun at få det gjort i husets koldeste rum.
Isolering af husets ydervægge kan gribes an på forskellige måder. Den mest almindelige metode er at opbygge et skelet, som efterfølgende bliver beklædt med gips. Den metode kan du udføre på to måder.
Det kan enten være, hvor du har dampspærren til at ligge bag ved gipspladen, eller du kan lave en krydsforskalling, hvor dampspærren ligger cirka en tredjedel inde i selve isoleringen.
Den sidste af de to muligheder, hvor dampspærren ligger inde i væggen, anvendes især.
Det er ikke nogen let opgave at foretage en isolering af ydervæggene på dit hus. Hvis ikke du har en baggrund inden for håndværksfaget, kan det derfor være bedst, hvis du hyrer en fagmand til at stå for opgaven.
Du kan godt lave forarbejdet selv, inden du finder en professionel til at udføre resten. Du kan for eksempel sørge for at fjerne alle fodpaneler og inddækninger fra væggen samt undersøge, om der er en dampspærre i væggen, som skal fjernes, før det nye isoleringsarbejde kan gå i gang.
Gratis og uforpligtende
Du får prisen med det samme
En god start på dit byggeprojekt
Håndværker.dk