Skitseforslaget er ikke en teknisk tegning, men derimod en mere kunstnerisk fremstilling af arkitektens idé eller vision for dit projekt.
Skitseforslag kan både være meget detaljeret og mere simple. Oftest er der dog tale om en eller flere stregtegninger, der er farvelagt.
Der er ikke faste regler for, hvad et skitseforslag skal indeholde - fortæl derfor gerne din arkitekt om dine behov, før opgaven bestilles, så du kan få præcist de udkast, som du har brug for.
Alle skitseforslag indeholder naturligvis skitser over byggeprojektet. Her vil der både være en skitse af det nye hus eller den nye tilbygning set udefra og en plantegning, der viser de indvendige dimensioner.
De materialer og farver, som byggeriet skal udføres i, vil oftest også være beskrevet i skitseforslaget - evt. på selve tegningen.
Derudover kan et skitseforslag indeholde en vurdering af den samlede pris for projektet - altså et økonomisk overslag. Ydermere kan det i mange tilfælde også være en god idé, at få arkitekten til at lave et udkast til en tidsplan, så du kan få en idé om projektets varighed.
Skal du have bygget et helt nyt hus eller en tilbygning, så er et skitseforslag en særdeles god idé. I et skitseforslag kan en arkitekt nemlig ikke kun indfange huset fysiske og praktiske rammer - du får også en skitse, der viser stilen og udtrykket, som du drømmer om.
Skitseforslaget bruges til at illustrere drømmen. Du kan ikke alene få visualiseret de ønsker og ideer, du er kommet på. Du kan også få at vide, om din drøm kan lade sig gøre inden for de gældende økonomiske rammer.
Skitseforslag kan ikke bruges til at søge byggetilladelse med - her skal der mere tekniske tegninger til. Men du kan ofte bruge et skitseforslag til at søge en forhåndsgodkendelse hos kommunen. Dette i sig selv er en stor fordel, da du så ved, om du skal lave store ændringer for at få godkendt projektet.
Gratis og uforpligtende
Du får prisen med det samme
En god start på dit byggeprojekt
Tags
Håndværker.dk