Det er faktisk sådan, at nogle borgere har ret til varmetillæg, og der kan være mange penge at spare på dine boligydelser med varmetillæg. Læs med her og bliv lidt klogere på, hvem der er berettiget til at modtage varmetillæg, og hvordan du søger om det.
Er du stoppet på arbejdsmarkedet, kan du nyde tilværelsen som folkepensionist. Desværre betyder en pensionisttilværelse for nogen, at de har en lavere indkomst, end de havde, da de stadig var på arbejdsmarkedet.
Derfor kan folkepensionister med lav indkomst og store udgifter til varme få et varmetillæg fra kommunen. På den måde bliver huslejen langt mere overkommelig for de fleste, og der bliver plads til rent faktisk at kunne nyde tilværelsen uden for arbejdsmarkedet.
Du kan desværre ikke forvente, at du er berettiget til varmetillæg, blot fordi du ikke har den samme høje indkomst, som da du var på arbejdsmarkedet.
Varmetillæg er kun for de pensionister, der er dårligst stillede. Tillægget er baseret på din personlige tillægsprocent, som går fra 0-100. Er din tillægsprocent på 100, får du det højeste varmetillæg, og er den på 0, får du intet.
Varmetillægget justeres selvfølgelig op eller ned, alt afhængig af hvor stor eller lav din tillægsprocent er.
Varmetillæg er også for førtidspensionister
Nogle førtidspensionister kan også få varmetillæg, men det gælder kun, hvis du er blevet tildelt førtidspension efter reglerne fra før januar 2013. Vær opmærksom på det, før du som førtidspensionist forsøger at søge varmetillæg til din bolig.
Der eksisterer nogle helt grundlæggende betingelser for varmetillæg, og de er som følger:
Det er en god ide at henvende dig til borgerservice, hvis du har spørgsmål til de grundlæggende betingelser.
Der er mange faktorer, der kan have indflydelse på dit eventuelle varmetillæg, og det er vigtigt at være opdateret på disse. Sker der ændringer i dine boligforhold, sker der ofte en efterregulering af dit varmetillæg.
Er der flere logerende i din bolig, skal den anden beboers dokumenterede varmeudgifter fratrækkes beregningsgrundlaget. Bor du med en ægtefælle eller samlever, er der selvfølgelig kun et beregningsgrundlag.
Bor du i en boligforening med kollektiv varmeforsyning, gælder der særlige regler, som du skal tale med borgerservice eller Udbetaling Danmark om.
Beregningsgrundlaget er gennemsnittet af de seneste tre års udgifter til varme. Kan udgifterne ikke fremfindes, laver man et skøn og laver en ny beregning, så snart det er muligt. Derfor kan du godt forvente, at der vil ske en lille justering i dit varmetillæg.
Det hele kan sagtens forekomme en anelse uoverskueligt, men du skal ikke være bekymret. Der er heldigvis nogen, der har sat sig meget mere ind i reglerne for varmetillæg, som hellere end gerne vil hjælpe dig. Kontakt borgerservice og få svar. Har du spørgsmål til en specifik udbetaling, er det Udbetaling Danmark, du skal have fat i.
Du får svar indenfor kort tid
Håndværkere i hele landet
Gratis og uforpligtende
Tags
Håndværker.dk